Ålesund tollsted

Ålesund ligger sentralt på kysten av Møre og Romsdal. Tollstedet har fine kontorlokaler midt i sentrum og nærhet til byens havner med fartøy og container trafikk. Vi er et forholdsvis lite tollsted og avdelingen har kontrollvirksomhet på 3 lufthavner med internasjonal flytrafikk som ligger i Ålesund, Molde og Kristiansund.

Naturen rundt Ålesund er variert med kystlandskap, fjell og øyer som gir flotte turmuligheter for friluftsinteresserte. Sunnmørsalpene som ligger rett sør for Ålesund er ett mekka for fjelltur, randone og alpin sport. Byen har ett rikt kulturliv med konsertscener og flere festivaler som Jugendfest med internasjonale artister.

Ålesund har gode muligheter for å bo og etablere seg både sentrumsnært og landlig. Innen en pendler radius på 20 min er det muligheter for å bo både landfast og på øyer. Boligprisene varierer etter beliggenhet, men med gode muligheter for å etablere seg innen kort avstand til by og arbeidssted.

Ålesund er historisk en maritim by. Både næringsliv, kultur og utdanningsinstitusjoner som NTNU campus Ålesund bærer preg av det.

Med nærhet til Ålesund flyplass går det og raskt å komme seg både til utlandet og til Sør-Norge.

 

«Byen har et rikt kulturliv med konsertscener og flere festivaler som Jugendfest med internasjonale artister»
 

Om vårt arbeid

Tjenesten ved avdelingen er variert og byr på mange kontrollmuligheter. Hovedtrafikken med fly går over Ålesund lufthavn med bla flygninger fra, Gdansk, Kaunas, Amsterdam, København, Alicante, Gran Canaria og flere charterdestinasjoner etter sesong. På Ålesund lufthavn har tollstedet også kontroll med kurerpost fra utlandet. Grensekryssende fartøystrafikk og containere kommer til flere havner i distriktet.