Trøndelag tollsted

Trøndelag tollsted har en seksjon i Stjørdal og en i Ranheim, men skal etter hvert lokaliseres sammen i Stjørdal. Vi er et mellomstort tollsted og har ansvar for å kontrollere landevei, tog, fly og fartøy store deler av Trøndelag.

Midt-Norge, og Trøndelag i særdeleshet, kan by på mange fine kulturelle opplevelser og noe av de vakreste naturopplevelsene vi har i Norge:

  • Trondheim med Nidarosdomen, Munkholmen, Granåsen (som arrangerer Ski-VM 2025), sin gamle bebyggelse langs Nidelva
  • Meråker med alle sine fjelltopper over 1000 moh, 26 i tallet, grenser mot Sverige
  • Røros, byen med alle sine gamle trehus og historiske områder
  • Verdal, kommunen med Stiklestad, slaget som sto i år 1030. Grenser mot Sverige via sine fjell og RV72.
  • Lierne/Røyrvik med nasjonalparker i fantastisk natur
  • I tillegg en fantastisk kystlinje, med mange øy perler som Hitra og Frøya, Fosenhalvøya og Namdalskysten, helt opp til Nordland/Helgeland

 

«Jobben gir oss mulighet til å treffe mennesker og oppleve ting fra en litt annen side»

 

Om vårt arbeid

Trøndelag tollsted ansvar for å kontrollere landevei, tog, fly og fartøy i hele Trøndelag, utenom RV31 på Vauldalen. Med 10 grensekryssende veier fra Storlien til Røyrvik i Lierne, 2 daglige togavganger mellom Trondheim og Storlien, Norges 4’rde største flyplass på Værnes med et utall internasjonale destinasjoner og en kystlinje på hele 15837 km kan man trygt å si at arbeidsdag i Trøndelag er veldig variert, og gir spennende utfordringer.

Du må regne med å utføre mye av arbeidet fra en av etatens godt utstyrte kjøretøy, så for deg som er glad i å kjøre er dette jobben for deg.

Trøndelag skiller seg ut fra flere andre seksjoner med stor variasjon i kontrolloppgaver, ad hoc oppdrag og mulighet til å påvirke og være med på å planlegge arbeidshverdagen, noe som gjør det til et spennende og attraktivt arbeidssted.

Hvorfor bli en del av vårt lag?

Vi er flere vaktlag, som jobber på grensa, på havna, på flyplassen, på toget osv for å kontrollere/forhindre ulovlig inn- og utførsel av varer.

Tjenestehunder, backscatter, anpr, røntgenmaskin, utrykningskjøretøy og andre hjelpemidler gjør alle disse oppgavene litt lettere for oss. "Oss" er vaktlagene som jobber tett på hverandre, gjerne i makkerpar, dag/kveld/natt/helg.