Østby tollsted

Østby tollsted ligger ved RV 25 i Trysil kommune i Innlandet. Tollstedet er et svensk-norsk grensetollsted som utfører tollekspedering for både norsk og svensk regning. Vi er per i dag 10 ansatte, som inkluderer seksjonssjef, en kontrollgruppe og ekspedisjon.

I tillegg til RV 25 har vi ansvaret for kontroll med 6 andre grenseoverganger. Trafikken kommer ikke bare på landeveien, de siste årene har også snøscootertrafikken eksplodert. Det medfører økt smuglingsrisiko også utenfor allfarvei, og vi bygger derfor opp snøscootertjenesten.

 

«Vi har ingen rød-grønn sone, men jobber aktivt på grensa både med fysisk tilstedeværelse og ANPR»

 

Gods- og varestrømmen over Østby består av mye trelast, samt ulike transittvarer mellom Nord- og Sør-Norge. Det er dette som gjør vår jobb så spennende og allsidig. Vi har ingen rød-grønn sone, men jobber aktivt på grensa både med fysisk tilstedeværelse og digitale løsninger som ANPR.

Om regionen

Trysil kommune er en av Norges største hyttekommuner, og Trysilfjellet byr på Norges største alpinanlegg. På svensk side ligger Sälen med sitt alpinanlegg. Midt mellom dette ligger altså Østby tollsted. For de som ikke bare er opptatt av nedfart, finnes det titalls mil med flotte skiløyper rundt om i kommunen. Den nærmeste befinner seg kun 100 meter fra tollstedet.

Når snøen forsvinner er det mulig å boltre seg på to hjul, med all type sykling fra downhill til landeveissykling. Vi har også store skogsområder med gode jakt- og fiskemuligheter. Du finner alle de fire store rovdyrene i vårt nærområde: bjørn, jerv, ulv og gaupe.

Hvorfor bli en del av vårt lag?

Drømmer du om en urban tilværelse med yrende cafe- og uteliv, lukten av saltvann og sjømat, og hater snø og minusgrader? Tenker du at det er godt å jobbe i t-skjorta året rundt innendørs? Ja da skal du holde deg langt borte fra Trysil.

Er du derimot nysgjerrig på noe annet? Vil du jobbe litt utenfor de vanlige A4 rammene? Bor det en jeger i deg? Kan du tenke deg å plukke ut ditt eget bytte både på jobb og til skogs? Vil du bli kjent med en ny side av deg selv? Tenker du at en termos med kaffe, enten i tjenestebilen eller i ryggsekken på fjellet, er like godt som på cafe? Trives du med litt mindre enheter istedenfor store avdelinger? Da vil vi gjerne høre fra deg, for da er Trysil stedet for deg!

Kontakt

Dersom du har spørsmål relatert til Trysil tollsted kan du ta kontakt med seksjonssjef Stig Hagen på tlf. 908 67 578.